Domov
Rezervacije

Rafting po Tari

V kolikor želite preživeti nepozaben dopust malo drugače ali pa bi radi izboljšali odnose oz. sklenili dober posel, nagradite vaše partnerje ali sodelavce z nagrado ali potovanjem in pokažite vašo lojalnost do partnerja in sodelavca.

Šest dnevno potovanje v osrčje nacionalnega parka DURMITOR z ogledom najvišjega (1300 m) kanjona v Evropi in vožnja z gumijastim čolnom (96 km) po reki Tari.

Darilni bon za rafting po Tari do 30.4.2019-15% samo 352€

Nekaj osnovnih napotkov:

Rafting po reki Tari traja tri dni. Dolžina toka po katerem se spuščamo je 96 km. Program vodijo izkušeni vodniki raftov z licenco, ki vas popeljejo skozi najlepši kanjon, ki je po globini drugi na svetu. S seboj je potrebno vzeti obleko in obutev za večere ob ognju... Spust se izvaja v rafting čolnih podjetja Gumar Slovenija.

Program izleta po dnevih:

Start iz Radovljice ob 24ih. Start iz Ljubljane ob 00:45 uri. Predviden prihod v Sarajevo med 7.in 8. uro. Sledi ogled Baščaršije približno 2 uri. Odhod iz Sarajeva proti Ščepan polju (meja med Bosno in Črno goro). Pot poteka skozi na roke izklesane predore do Pivskega jezera, kjer stoji HE Bratine ( jez je visok 280 m). Po nekaj kilometrih vožnje ob jezeru zavijemo proti planini Durmitor do majhne vasice TRSA. Po želji ogled kanjona SUŠICE s terenskimi vozili. Sledi vožnja preko Durmitorja proti Žabljaku, ki ga prečkamo na prelazu Sedlo ( 1907 metrov nadmorske višine). Prihod na Žabljak in nastanitev v dvoposteljnih hišicah ali sobah ter večerja.

1. dan na Žabljaku

Ob 9.00-10.00 zajtrk. Po zajtrku ogled Črnega jezera in izlet na goro Savin kuk (2312m) s sedežnico, kjer vas bo na vrhu pričakal prelep razgled na Črno jezero in okoliške gore, v morju sten in vrhov je vreden omembe Bobotov kuk, najvišji vrh Durmitorja. Po povratku z gore sledi večerja.

1. dan spusta

Zajtrk na Žabljaku. Odhod proti Đurđevič Tari in ogled reke z mostu, ki je visok 145 m in dolg 350 m. Začetek spusta po Tari (40 km, približno 5- 6 ur). Prihod v kamp Radovan Luka, kjer bo večerja in večer ob tabornem ognju. Nato spanje v motelu.

2. dan spusta

Zajtrk in priprave za odhod na rafting po tari. Začetek spusta skozi najgloblji del kanjona, kjer ni sledov civilizacije. Prihod na Bajloviča sige, kjer je najlepši del spusta. Tu je viden 70 metrov visok in 150 metrov širok slap, ki se razprši v kapljice. Sto metrov nad slapom se nahaja jezero v pečini, kjer se sliši odmev slapa. Na tem mestu se lahko posnamejo najlepše fotografije. Odhod iz Bajloviča sige mimo kanjona Sušice, ki je večino leta brez vode in globok 1000 metrov. Tu sledi kopanje v reki Tari in za nekatere zelo zanimivo skakanje v vodo s skal. Če imamo srečo, lahko opazujemo tudi gospodarje tega neba - orle, ki imajo razpon kril tudi do dva metra. Prihod v kamp Encian, kjer nas čaka večerja, zabava ob ognju in spanje v hišicah.

3. dan spusta

Zajtrk in priprave na rafting po Tari. Sledi 14 kilometrov dolg spust, ki je najbolj atraktiven, saj poteka po najbolj zahtevnem odseku reke Tare. Ob koncu spusta se pripeljemo na mesto, kjer se združita reki Tara in Piva, tako da sam zaključek raftinga opravimo 300 m pred sotočjem. Pospravljanje in pakiranje opreme v kombi. Odhod proti Foči in Sarajevu, ki poteka ob reki Drini. Predviden prihod v Slovenijo je v zgodnjih jutranjih urah.

V primeru skupine 6 ali več oseb se lahko o programu in terminih dogovorimo po vaših željah...

Cena v letu 2019 ostaja nespremenjena: 415,00 minimalno 6 oseb.

V ceno je všteto:

prevoz, polpenzion, rafting poTari, oprema za rafting, zavarovanje ter vodenje programa in raftinga. V ceno ni vračunana karta za sedežnico 7.00€, taxa za spust, ogled kanjona SUŠICE s terenskimi vozili 10,00€, hrana do prihoda na ŽABLJAK in hrana na poti domov. Prosimo vas, da vse izlete potrdite dva meseca pred odhodom, z akontacijo v višini 50.00€.

Prijave do 30.4.2019 = 15% popusta, min. 6 oseb.

Cenik:

Rafting po Tari 415 € minimalno 6 oseb
Darilni bon za rafting po Tari do 30.4.2019 -15% samo 352€