Domov
Rezervacije

Izlet Soča

PROGRAM:
Z Bleda vas bomo popeljali do Kranjske Gore, do jezera Jasna In nato proti Vršiču. Ogledali si bomo Rusko Kapelico, Ajdovsko Deklico, izvir Soče in korita Soče, nato sledi opcijska aktivnost v Bovcu. Nato krenemo čez prelaz Predel, si ogledamo Rabeljsko jezero, potem odbrizmo proti Planici, Zelencem in nazaj na Bled.

Potek izleta:

 • Jezero Jasna
 • Ruska kapelica
 • Vršič
 • Izvir soče
 • Korita Soče
 • Opcijska aktivnost v Bovcu (rafting, kanjoning, kajaking, hydrospeed, zipline)
 • Slap Kozjak  (amo skupine brez aktivnosti)
 • Rabeljsko jezero
 • Planica
 • Zelenci

Odhod 8:00, Prihod 19:00
Cena: 79 eur na osebo
Popusti za skupine!

 
Doplačila po želji (plačate direktno izvajalcu aktivnosti):
Rafting: 40eur
Canyoning: 50eur
Kayaking: 42eur
Zipline: 55eur

Izlet Postojna

Okolica Postojne je znana po mnogih naravnih in kulturnih znamenitostih, od katerih najbolj izstopa Postojnska jama, ki je ena najlepših in najbolj obiskanih znamenitosti v svetu in Evropi. Nahaja se v bližini Postojne in je najvecji kraški jamski sistem v Sloveniji. 
Jamo je ustvarila ponikalnica reka Pivka, ki iz Postojnskega kraškega polja ponikne pod hrib Sovic in nadaljuje svoj podzemni tok proti podzemnemu sotocju z reko Rak v Planinski jami in pritece na plano kot reka Unica. Jama slovi po cloveški ribici. V koncertni dvorani veckrat potekajo koncerti simfonicnih orkestrov, saj ima izjemno akustiko. Ob vhodu v jamo se nahaja Jamski dvorec, ki je impresivna stavba, zgrajena leta 1928 po nacrtih Pietra Palumba. Poleg Postojnske jame so pomembne naravne in kulturne zanimivosti tudi Predjamski grad, mesto Postojna, Planinsko polje, Planinska jama, Planina, Mali grad – Rauberjev stolp in grad Haasberg (Hošperk). Predjamski grad se nahaja pod previsno steno na pobocju Podgore, samo 9 km iz Postojne, pri vasi Predjama. 
Pravijo mu tudi orlovsko gnezdo roparskega viteza Erazma Predjamskega, o katerem obstaja vrsto legend. Postojna je mestno naselje in upravno središce obcine Postojna. Razprostira se na položnem pobocju nad dnom vzhodnega obmocja Spodnje Pivke, pod južnim robom Postojnskih vrat, kjer je najbolj zložen prehod iz notranjosti Slovenije proti morju. Planinsko polje je eno od znacilnih kraških polj, ki so nastali v Notranjskem podolju. Dolgo je okoli šest in široko najvec 3,5 kilometra. Obrobje je iz dolomitov in apnencev, zato nima površinskih vodnih pritokov. Planinska jama leži pod visoko prepadno steno zatrepne doline. Je ena najbolj zanimivih in najvecjih vodnih jam v Sloveniji, ki jo odlikuje slikoviti vhod. Mali grad ali Ravbarjev stolp je bil nekdaj mogocen srednjeveški grad, od katerega se je do danes ohranil le še vecnadstropni valjast stolp. 
Grad Haasberg se nahaja v bližini Planine pri Rakeku. Razvaline nekdaj mogocnega barocnega dvorca ležijo na uravnanem platoju nad sotesko reke Unice, tik nad kraškim Planinskim poljem. Grad je poznan tudi pod imenom dvorec Planina.
 
PROGRAM:
Ogled največje jame na krasu, predjamskega gradu in prestolnico Slovenije v enem dnevu
 
Odhos 8:00- Prihod 19.00
Cena izleta: 60€ na osebo


Izlet Škocjan in slovenska obala

PROGRAM:
Na tem izletu lahko najlepše vidite raznolikost slovenskih regij. Popeljemo vas od Julijskih Alp do Krasa, vinorodnih okolišev in mediteranske obale, vse v enem dnevu. Škocjanske jame so znane po svoji lepoti, še posebej po 146 metrov visoki podzemni dvorani!
Naprej se zapeljemo proti odlično ohranjeni tipični kraški vasici – Štanjel. Ogledali si bomo grad Štanjel in cerkev sv. Daniela iz 15. Stoletja. Vožnjo nadaljujemo proti obali in Piranu. Piran je znan po tem, da je zgrajen skoraj izključno iz kamna in belega marmorja in nudi pogled v življenje kakršno je bilo tukaj pred 500 leti. Nato se odpravimo še v Sečoveljske soline, kjer bomo videli kako se pridobiva sol iz morske vode s sušenjem. Po želji se lahko ustavimo še v starem delu Ljubljane, kjer se lahko zlijemo s prijetno atmosfero in si privoščimo osvežujočo pijačo ali večerjo ob reki, preden se vrnemo na Bled.

Potek izleta:

 • Bled
 • Škocjan
 • Štanjel
 • Piran
 • Sečoveljske soline
 • Ljubljana stari del mesta


Odhod 8:00, Prihod 20.00
Cena 75eur na osebo (min 3 osebe, skupinski popust)

Doplačila:
Škocjanske jame (16€, otroci 7.5€)